Skip to content
Boka på telefon: 0706-88 59 82

30 min | 2.250 kr | Boka direkt

En hårmineralanalys hjälper dig att få en detaljerad bild och översikt av din mineralstatus inklusive balans mellan olika viktiga näringsämnen.

Läs mer

Varför ska man göra en Hårmineralanalys?

Genom att känna till sin ämnesomsättningshastighet kan man anpassa sina intag efter sina behov. De personliga anledningarna, förutom kroppskännedom, kan vara av olika slag såväl hälsoaspekter, som en skönhets- och föryngringskur eller för att förbättra den sexuella förmågan.

Hårmineralanalysen är mycket bra för att påvisa den lagrade mängden mineraler i din kropp under en viss tidsperiod. Ett blodprov ger endast svar på mineralförekomsten vid provtagningstillfället, har man t. ex. nyligen ätit en banan är kaliumhalten hög, trotts att det egentligen kan finnas en brist på detta ämne.

Urinprov visar vad kroppen utsöndrar, inte dess upptag. Genom att lära sig sin egen ämnesomsättning kan man veta vilka födoämnen som är gynnsamma. Genom att anpassa kost och näring till den individuella ämnesomsättningen, mår man helt enkelt bra.

Hur går det till?

En hårmineralanalys omfattas av två besök.

Vid provtagningstillfället måste håret vara obehandlat.  Färgat och permanentat hår ger inte tillförlitliga svar. Jag klipper ett par centimeter hår, närmast hårbotten på ett par olika ställen i nacken. Det är inte mycket som behövs. motsvarande ca  en matsked. Håret skickas sen till ett lab i USA för analys.

Efter ungefär fyra veckor kommer resultatet tillbaka. I form av ett häfte på ett antal sidor. Vi träffas igen för att gå igenom svaret. (Återbesöket ingår i priset).

I analyssvaret får man reda på relationerna mellan ett trettiotal mineraler,  snyggt uppställt med tydliga diagram, vidare får man kostråd och förslag på eventuella åtgärder.  kosttillskott för att balansera sin mineralprofil.  Att komma i optimal balans tar mellan 2-12 månader, beroende på utgångsläget.

Back To Top